U čemu je tajna finog i kremastog krompir pirea? Dodajte mu jedan sastojak koji već imate u kuhinji (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

23. 02. 2025. 000000 11:00
U čemu je tajna finog i kremastog krompir pirea? Dodajte mu jedan sastojak koji već imate u kuhinji (VIDEO)

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 600 g krompira
  • 300 ml mleka
  • 3 kašike ulja
  • soli

Priprema:

Krompir oguliti ili skuvati sa korom, izgnječiti, pa polako dodavati vruće mleko i miksati. Posmatrajte kako se struktura krompira menja, povećava i postaje sve penastija.

Pred kraj dodati ugrejano ulje, ubaciti u penasti pire krompir i još dobrom izmiksati. Posoliti po ukusu.

U krompir umesto ulja možete ubaciti kockicu maslaca. Kao dodatak mesu ovo je najbolji prilog koji će nestati za tren oka.