KUVAR OTKRIO TRIK ZA PRIPREMU PILETINE: Uz pomoć ove marinade, ona će uvek biti sočna i ukusna

Foto: Shutterstock
Piletina je čest izbor za ručak, a upotreba marinade je ključ za sočno meso bogatog ukusa. Kuvar iz jednog beogradskog restorana otkrio je tajnu najbolje marinade za pileće meso i objasnio kako se pravi.
Držite se pravila 3:1 za ulje i kiseli sastojak koji koristite. Možete se poigrati ukusima - grčki stil sa limunom i origanom ili slatko-kiseli roštilj sos su samo neke ideje. Mariniranje preko noći je idealno, ali i 20-30 minuta može napraviti čuda ako ste u žurbi.
Kako marinirati piletinu
Budite izdašni sa solju i začinima - samo deo će prodreti u meso. Piletina je blagog ukusa, pa podnosi intenzivnije marinade. Pripremite marinadu u posudi, komade mesa uronite u marinadu, ako želite da ukus bolje prodre, možete ga lagano zaseći nožem na nekoliko mesta.
Koliko dugo marinirati?
Celo pile: Najbolje oko 24 sata
Pileća krilca: Dovoljno je i 30 minuta
Pileća prsa: 2-3 sata će biti savršeno
Zapamtite, više od 24 sata može pokvariti teksturu mesa, pa budite oprezni.
Isprobajte ove marinade
Ako ne znate odakle da počnete, evo pet jednostavnih recepata koji će vas oduševiti:
• Limun i beli luk – pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, naseckani beli luk, peršun, so i biber.
• Korijander i limeta - maslinovo ulje, limeta, đumbir, čili, korijander, so i biber.
• Jogurt i začini - grčki jogurt, limunov sok, beli luk, korijander, čili, so i biber.
• Pesto - maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, bosiljak, čili, so i biber.
(Najžena)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU