NEPREVAZIĐEN RECEPT ZA KUVANO VINO: Uživajte u savršenom spoju ukusa i mirisa

Kristina Lalić-Spirković

17. 02. 2025. 000000 20:00

Foto: Shutterstock

Kada temperatura padne i zima pokuca na prozor, nema boljeg načina da se ugrejete nego čašom mirisnog, toplog kuvanog vina.

Sastojci:

• 1 l crvenog vina (najbolje polusuvo ili suvo)

• 3–4 kašike meda ili šećera

• 1 pomorandža (isečena na kolutove)

• 1 limun (po želji) • 2 štapića cimeta • 4–5 karanfilića

• 1 zvezdasti anis (opciono)

• Malo rendanog muškatnog oraščića

• 50 ml ruma ili likera (po želji)

Priprema:

1. Vino sipajte u šerpu i zagrevajte na laganoj vatri (ne sme proključati!).

2. Dodajte začine, kolutove pomorandže i šećer ili med.

3. Pustite da se piće lagano kuva 10–15 minuta, mešajući povremeno.

4. Po želji, dodajte rum ili liker za još bogatiji ukus.

5. Procedite i sipajte u čaše, ukrašavajući sa po jednim štapićem cimeta ili kriškom pomorandže.

Podelite ovu čaroliju sa dragim ljudima!

 

BONUS VIDEO