NEPREVAZIĐEN RECEPT ZA KUVANO VINO: Uživajte u savršenom spoju ukusa i mirisa
Foto: Shutterstock
Kada temperatura padne i zima pokuca na prozor, nema boljeg načina da se ugrejete nego čašom mirisnog, toplog kuvanog vina.
Sastojci:
• 1 l crvenog vina (najbolje polusuvo ili suvo)
• 3–4 kašike meda ili šećera
• 1 pomorandža (isečena na kolutove)
• 1 limun (po želji) • 2 štapića cimeta • 4–5 karanfilića
• 1 zvezdasti anis (opciono)
• Malo rendanog muškatnog oraščića
• 50 ml ruma ili likera (po želji)
Priprema:
1. Vino sipajte u šerpu i zagrevajte na laganoj vatri (ne sme proključati!).
2. Dodajte začine, kolutove pomorandže i šećer ili med.
3. Pustite da se piće lagano kuva 10–15 minuta, mešajući povremeno.
4. Po želji, dodajte rum ili liker za još bogatiji ukus.
5. Procedite i sipajte u čaše, ukrašavajući sa po jednim štapićem cimeta ili kriškom pomorandže.
Podelite ovu čaroliju sa dragim ljudima!
BONUS VIDEO