KISELI KUPUS KAKAV NISTE PROBALI: Sprema se u tiganju, a 2 sastojka mu daju poseban ukus
31. 01. 2025. 000000 18:00

Foto: Shutterstock
Kiseli kupus sa vinom i kobasicama je savršen izbor za one koji žele da probaju nešto novo, ali i da uživaju u jednostavnom i hranljivom jelu koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane.
- 750 g kiselog kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 1 jabuka
- 350 ml graševine
- 50 g dimljene slanine
- 1/4 šoljica bobica kleke
- biber
- 6 kobasica
- nekoliko kašika masti
Priprema:
Na tiganju na masti prvo ispržite sitno iseckanu slaninu i luk. Dodajte dobro isceđen kupus, kleku, jabuke iseckane na kockice i nalijte vinom. Po ukusu dodajte i biber. Poklopite i neka se kuva na laganoj vatri oko sat vremena uz često mešanje dok tečnost ne uvri. Kobasice ispržite i služite uz kupus.
(Informer)
BONUS VIDEO