KISELI KUPUS KAKAV NISTE PROBALI: Sprema se u tiganju, a 2 sastojka mu daju poseban ukus

Kristina Lalić-Spirković

31. 01. 2025. 000000 18:00
KISELI KUPUS KAKAV NISTE PROBALI: Sprema se u tiganju, a 2 sastojka mu daju poseban ukus

Foto: Shutterstock

Kiseli kupus sa vinom i kobasicama je savršen izbor za one koji žele da probaju nešto novo, ali i da uživaju u jednostavnom i hranljivom jelu koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane.

  • 750 g kiselog kupusa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 jabuka
  • 350 ml graševine
  • 50 g dimljene slanine
  • 1/4 šoljica bobica kleke
  • biber
  • 6 kobasica
  • nekoliko kašika masti

 

Priprema:

Na tiganju na masti prvo ispržite sitno iseckanu slaninu i luk. Dodajte dobro isceđen kupus, kleku, jabuke iseckane na kockice i nalijte vinom. Po ukusu dodajte i biber. Poklopite i neka se kuva na laganoj vatri oko sat vremena uz često mešanje dok tečnost ne uvri. Kobasice ispržite i služite uz kupus. 

(Informer)

 

BONUS VIDEO