DANSKO PECIVO SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM: Recept za svačiji ukus (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva
Isprobajte recept za preukusno dansko pecivo koji nam stiže iz bakine kuhinje.
Dansko pecivo - sastojci:
250 ml mleka
10 gr kvasca
500 gr brašna
20 ml ulja
1 kašičica šecera
100 gr šunke isečene na kockice
150 gr rendanog kačkavalja
100 gr sira
malo soli
1 kašika kisele pavlake
1 manja veza peršunovog lista
3 čena seckanog belog luka
Dansko pecivo - priprema:
Rastopiti kvasac sa malo šećera da zapeni. Sipati u vanglu mlako mleko, dodati kvasac i brašno, a zatim ulje i malo soli.
Sve zamesiti u glatko testo i pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, obraditi rukama, pa pokriti 10 minuta. Izmešati pavlaku, sir i seckan peršun sa belim lukom, kačkavalj izrendati, a šunku iseckati.
Testo razviti u pravougaonik, pa premazati sirom i pavlakom. Posuti šunkom i rendanim kačkavaljem. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem pa iseći na manje kocke. Vaditi kocke i slagati jednu na drugu i ređati u pleh uzani obložen pek papirom.
Odozgo dodati još malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta da zarumeni. pokriti da odmori, pa seći. Fantastična užina za celu porodicu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU