RECEPT ZA PASULJ PREBRANAC: Jelo koje će oduševiti ukućane na Badnji dan (VIDEO)

Isidora Čolaković

06. 01. 2025. 000000 10:30

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za pasulj prebranac pripremljen prema staroj i proverenoj recepturi.

Prebranac - sastojci:

400 gr pasulja
suvi začin
aleva paprika,
 mleveni biber
 tucana paprika
lovorov list
1 glavica belog luka
ulje
2 glavice crnog luka
1 zelena paprika ljuta
začin, biber

Pasulj prebranac - priprema:

Pasulj oprati i sipati vodu malo da provri, pa opet isprati. Sipati vodu, dodati lovorov list, nekoliko zrna bibera i jedna zelena paprika.

Dodati i dve kašike ulja. Kad pasulj bude pri kraju kuvanja isključiti, iseći na rezance luk, sipati ulje i pržiti. 

Kad se uprži dodati mlevenu papriku slatku i tucanu ljutu, dimljenu, mleveni biber, suvi začin i sve izjednačiti. U vatrostalnu ili pekač zemljani na dno sipati gust pasulj red, pa začinjen luk.

Ponovo pasulj, pa luk, pa odozgo pasulj. Prodrmati da malo začin ispliva, pa zapeći u rerni na 22 stepena C oko 30-40 minuta. Fantazija!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU