Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema

Kristina LJubisavljević

03. 01. 2025. 000000 09:20

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • korica narandže
  • 50 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 50 grsuvog grožđa
  • 50 g suve brusnice

Za nadev je potrebno:

  • 3 jabuke
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g  mlevenog keksa
  • cimet

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo. Ubaciti suvo grožđe i brusnicu.

Dodati ulje, jogurt, koricu narandže i sve polako izjednačiti. Na dno sipati nekoliko kašita testa, pa rasporediti samo koliko da pokrije dno. Poređati jabuke na tanje listove, pa posuti cimetom.

Posuti mlevene orahe i mleveni keks. Preko polako rasporedite ostatak testa. Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Ostaviti da se prohladi, pa ga okrenuti na dasku posuti vanilin šećerom  i iseći...