Recept za pripremu ribe iz rerne: Ovo su sastojci za najsočniju marinadu (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

30. 12. 2024. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 skuše
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta
  • 4 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika instata za riblju čorbu
  • 1 kašičica senfa
  • malo seckanog ruzmarina

Priprema:

Skušu očistiti, oprati i popariti vrelom vodom, pa skinuti crnu kožicu. U sud sipati 300 ml vode i sirće i potopiti ribu da odstoji bar 15 minuta, pa je isprati.

U manju činiju izdrobiti beli luk, dodati ulje, senf, seckan ruzmarin, i instan. Sve izjednačiti. Po želji dodati soli.

Sve dobro sjediniiti i premazati pastu preko ribe. Još malo premazati uljem i iscediti preko svake pola limuna. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Servirati uz krompir salatu i limun.