Punjene paprike sa šargarepom i sirom: Brz ručak (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

26. 12. 2024. 000000 09:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 prazikuk
  • 2 šargarepe
  • 200 g sira
  • 2 jaja
  • 4 čena belog luka
  • suvi začin
  • mleveni biber 
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • paprika
  • ulje

Priprema:

Iseckati praziluk sitno i propržiti na ulju, pa dodati rendanu šargarepu. Dodati suvi začin, beli luk i dinstati 5 minuta. 

Skinuti sa vatre. U činiju izdrobiti sir i izmešati sa 2 jaja. izmešati sa prazilukom. Dodati mleveni biber. Puniti paprike tako što papriku malo zaseći i napuniti.

Mogu se zatvoriti listićima krompira. Izmešati kuvani paradajz i vodu, dodati brašno, malo ulja, soli i izmešati. Preliti papriku i peći u rerni na 220 stepeni C 40 minuta. Uživajte u ovom sjajnom ukusu.