Domaće lepinje sa sojinim mlekom: Odličan su dodatak svakom obroku (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

25. 12. 2024. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 200 ml sojinog mleka 
  • 10 g kvasca
  • 2 kašike ulja
  • na vrh noža praška za peciva
  • 400 g brašna

Priprema:

Sojine ljuspice ili soju potopite vrućom vodom, neka odstoji bar dva sata ili preko noći.

Sipajte vode 4:1  i izblendajte dobro, pa procedite.

Nadošli kvasac sipajte u vanglicu i dodajte sojino mleko, ulje i brašno i malo soli. Zamesite glatko testo.

Ostavitie da naraste, pa umesite rukama i podelite na dva dela oblikujući lopte. Pokrijte i ostavite 10 minuta.

Nožem malo zaseci i peci na 220 stepeni C 20 -30 minuta. Slžiti tople.