Manastirski đuveč: Mnogima omiljeno domaće jelo na posni način (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

22. 12. 2024. 000000 13:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 veća crna luka
  • 4-5 paprika svežih ili smrznutih
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • malo graška
  • paradajz, može iz flaše
  • 3 kašike opranog pirinča
  • 1 kašika suvog začina, mlevenog bibera i paprike
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk, papriku, pa posle dodati šargarepu i nju malo pržiti.

Ubaciti grašak, seckan krompir i opran pirinač. Dodati začin, mleveni biber i mlevenu papriku. Preliti vodom da kuva oko 30 minuta.

Dodati paradajz iz flaše i zapeći u rerni da porumeni oko 30 minuta na 210 stepeni C. Đuveč je spreman. Prijatno!