Trik za brzo ODRMZAVANJE MESA: Tehnika je jednostavna

Kristina LJubisavljević

20. 12. 2024. 000000 17:30

Foto: Shutterstock

Iako mnoge domaćice misle da je najsigurniji način odmrzavanja mesa da ga ostavite uveče na radnoj površini, to nije najbolje rešenje, jer bi meso moglo da se pokvari. Takođe, odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni nije dobro rešenje, jer se meso uglavnom skuva na nekim mestima, dok se na drugim jednostavno ne odledi. Za pravilno i temeljno odmrzavanje najbolje je da izvadite komad mesa iz zamrzivača veče uoči pečenja i da ga ostavite u frižideru. Na taj način ne morate brinuti da li će da se pokvari.

Ipak, ukoliko žurite najbolje rešenje za brzo odleđivanje mesa je da ga, zajedno sa kesom u kom je bilo u zamrzivaču, potopite u vodu, ali hladnu. Vodu češće treba menjati kako bi se meso brže odledilo.

(Stvar ukusa)