Mimoza salata na posni način: Spremite se za Svetog Nikolu

Kristina LJubisavljević

18. 12. 2024. 000000 19:00

Foto: Shutterstock

Mimoza je mnogima omiljena salata, njena priprema je brza, a ima i različite varijacije, pa je možete prilagoditi i posnom meniju.

Sastojci:

  • 300 g posnog majoneza
  • 2 veća krompira
  • 1 šaka praziluka
  • 3 kuvane šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 300 g kupusa
  • 150 g biljnog sira 

Priprema:

Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice. Praziluk iseckajte na kolutove, pa dodajte u krompir, posolite, pobiberite i sipajte malo ulja i sirćeta. U drugoj posudi pomešajte šargarepu koju ste skuvali i isekli na kockice, mleveni beli luk, pa posolite i nauljite. U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez. Pospite rendanim sirom. 

(Stvar ukusa)