Podvarak ima i svoju posnu verziju: Jedna namirnica je odlična zamena za meso
15. 12. 2024. 000000 13:00
Sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa
- 20 suvih šljiva
- 240 g kuvanog smeđeg pirinča
- 2 crna luka
- 4 lovorova lista
- 2 kašike slatke paprike u prahu
- 1 kašičica crnog bibera
- 2 kašičice soli
- malo ljute paprike u prahu
- 6 kašika ulja
Recept za posni podvarak sa suvim šljivama:
Kako biste napravili posni podvarak, zagrejte rernu na 180ºC. Suvajte pirinač. Dok se pirinač kuva na tihoj vatri, ispržite luk na ulju, oko 10 minuta. Zatim u tiganj dodajte kiseli kupus, lovorov list i 120 ml vode, dobro promešajte, poklopite i dinstajte oko 15 do 20 minuta, povremeno mešajući.
U tepsiju ubacite kupus, dodajte pirinač i začinite slatkom paprikom, biberom, solju i ljutom paprikom u prahu. Dobro promešajte, izvadite lovorov list i ravnomerno stavite suve šljive u smesu. Pecite oko 30-40 minuta, ili dok ne postane hrskavo odozgo.
(Stvar ukusa)