Podvarak ima i svoju posnu verziju: Jedna namirnica je odlična zamena za meso

Kristina LJubisavljević

15. 12. 2024. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 20 suvih šljiva
  • 240 g kuvanog smeđeg pirinča
  • 2 crna luka
  • 4 lovorova lista
  • 2 kašike slatke paprike u prahu
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 2 kašičice soli
  • malo ljute paprike u prahu
  • 6 kašika ulja

Recept za posni podvarak sa suvim šljivama:

Kako biste napravili posni podvarak, zagrejte rernu na 180ºC. Suvajte pirinač. Dok se pirinač kuva na tihoj vatri, ispržite luk na ulju, oko 10 minuta. Zatim u tiganj dodajte kiseli kupus, lovorov list i 120 ml vode, dobro promešajte, poklopite i dinstajte oko 15 do 20 minuta, povremeno mešajući.

U tepsiju ubacite kupus, dodajte pirinač i začinite slatkom paprikom, biberom, solju i ljutom paprikom u prahu. Dobro promešajte, izvadite lovorov list i ravnomerno stavite suve šljive u smesu. Pecite oko 30-40 minuta, ili dok ne postane hrskavo odozgo.

(Stvar ukusa)