PEKARSKI KROMIR SA SLANINOM: Recept koji ćete obožavati

Kristina Lalić-Spirković

15. 12. 2024. 000000 19:00

Foto: Shutterstock

Pekarski krompir mnogima je omiljen dodatak jelu zbog svog pikantnog ukusa koji mu daju začini. Kada se u njega doda i fina, mesnata slaninica dobijate jelo koje će probuditi sva čula. Lako se pravi te se može jesti i kao ceo obrok ili dodatak nekom mesu. Isprobajte već danas.

Sastojci:

  • 1 kilogram krompira
  • 200 grama mesnate slanine
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • 3-4 čena belog luka
  • So i začini po ukusu

Priprema:

 Oljuštite krompir pa isecite na četvrtine. Skuvajte potom u slanoj vodi, tačnije, napola skuvajte. Nije potrebno da krompir postane skroz mekan, već da bude blago skuvan, još uvek tvrd iznutra. Ocedite krompir od vode zatim, pa pomešajte sa peršunom. Ulje zagrejte u tepsiji pa ubacite krompiriće. Preko krompirića složite parčiće slanine, i na kraju dodajte čenove belog luka.

Krompiriće i slaninicu pecite na 200 stepeni, a znaćete da je gotovo kada krompirići dobiju finu boju, i slaninica se uprži. Izvadite iz rerne pa poslužite dok je još toplo.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO