PROVEREN RECEPT ZA KISELJENJE KUPUSA: Garantovano uspeva i početnicima
Kiseli kupus se smatra i najzdravijom namirnicom u zimskom periodu. Upravo za kiseli kupus se kaže da jedina namirnica koja je zdravija ukiseljena nego sveža.
Stoga vam predstavljamo proveren recept za kiseljenje kupusa koji uspeva i početnicima.
Kiseli kupus - sastojci:
kilogram soli na 30 kg kupusa
gušća pamučna krpa
Kiseli kupus - priprema:
Glavice kupusa očišćene od površinskog sloja listova oprati, zarezati krstić na korenu i ređati ih u bure. Nekoliko glavica kupusa preseći na četvrtine i polovine i njih ugurati između celih glavica kako bi se zaglavile, odnosno čvrsto stajale.
Nalijte vodu dva prsta iznad kupusa. Stavite preko kupusa drveni ili plastični pritiskač. Preko pritiskača stavite kamen ili teglu punu vode. Raširite krpu i na nju stavite potrebnu količinu soli, uvijte je i stavite pored kamena. So će se polako otapati i padati do dna, tako da nije potrebno pretakanje rasola.
(Krstarica)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU