RECEPT ZA NEODOLJIVU POSNU OBLANDU: Idealna poslastica za slavsku trpezu (VIDEO)
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za posnu oblandu koja će ulepšati vašu slavsku trpezu.
Posna oblanda - sastojci:
manje pakovanje oblandi
140 gr šećera
130 ml vode
120 gr margarina
130 g posnog keksa
100 gr ml oraha
1 kašika kakaa
50 gr posne čokolade
1 vanilin šećer
malo ruma
Posna oblanda - priprema:
Sipati vodu u šerpicu, dodati šećer i margarin da se istopi i provri. Skloniti sa vatre. Dodati mlevene orahe i mleveni keks, pa izmešati.
Podeliti na dva dela. U jedan dodati kakao i rastopljenu čokoladu i svaku izjednačiti. U svetli dodati vanilin šećer, a u tamni nekoliko kapi ruma i promešati.
Svaki fil deliti na dva dela, pa premazati oblande, tamni, svetli, tamni, svetli i poklopiti koricom koja se ne maže.
Pritisnuti nekom daskom i ostaviti bar dva sata da se ohladi i stegne, najbolje preko noći. Vrhunska poslastica!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU