KIFLICE sa kiselim mlekom i sirom: Tradicionalni recept koji se prenosi s kolena na koleno VIDEO)

Kristina LJubisavljević

07. 12. 2024. 000000 10:20

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 30 g kvasca
  • susam i semenkice
  • 1 kašika šećera
  • so
  • 3 jaja
  • 200 g sira
  • 50 g ulja
  • 1 kiselo mleko, 200 g

Priprema

Kvasac rastvoriti u malo mleka i dodati šećer. Kad se istopi dodati 2 jaja i malo izmutiti žicom, zatim dodati ulje, brašno i so.

Sve dobro izmešati, dodati brašno i umesiti glatko mekše testo. Testo staviti u činiju, pokriti i ostaviti da naraste na toplom.

Premesiti i razvući oko pola cm u pravougainik. Seći kocke.

Svaku kocku iseći na trakice, dok gornji deo za oko prst ostaje neisečen. Uvijati u kifle i ređati u pleh u koji smo stavili pek papir za pečenje.

Ostaviti da narastu i peći na 200 stepeni C od 20-30 min. da lepo porumene.