Hrskave kore i sočan kupus čine neodoljiv zalogaj: Brzo i ukusno jelo (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

06. 12. 2024. 000000 14:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1/2 glavice prženog kiselog kupusa
  • gotove kore
  • kisela voda

Priprema:

Kiseli kupus iseći na rezance, staviti u šerpu, dodati ulja i pržiti na tihoj vatri oko 20 minuta uz postepeno mešanje.

Dve gotove kore poprskati uljem i vodom, najbolje pumpicom, saviti na dva dela, pa na početak staviti punu kašiku kupusa.

Savijati u trougao kao što je prikazano u videu I ređati u pleh friteze ili pleh manji za rernu.

Premazati uljem i peći u fritezi na 190 stepeni C 15 minuta, pa okrenuti i peći na 190 stepeni C 10 minuta. U rerni peći na 200 stepeni C 30 minuta. Prijatno!