CECIN RECEPT ZA POSNI RUČAK: Isprobajte pitu koju folk diva obožava (FOTO)

Isidora Čolaković

04. 12. 2024. 000000 12:00

Foto: Ataimages.rs/ A.A./ Printscreen/ Instagram - cecaraznatovic

Jedno od posnih jela koje svi vole je pita od šampinjona, a recept za nju je vrlo jednostavan.

Ceca je jednom prilikom podelila na Instagramu kako izgleda njen posni ručak.

- Moja mama je insistirala na tome da Lidija i ja na vrijeme naučimo sve što se kuvanja tiče, ali bih ja sada lagala kada bih rekla da to i radim. Ne uživam u tome, niti me to interesuje. Da se razumemo, da moram, naravno da bih to radila. Ništa od toga nije mi strano, već jednostavno, imam mogućnost izbora. Nisam nikakva kuvarica, ali sam zato sjajna domaćica. Kad god da dođu kod mene gosti, oni su dobro posluženi, ugošćeni i stojim iza toga što govorim – rekla je ranije Ceca.

Foto: Printscreen/ Instagram - cecaraznatovic

Recept za pitu od šampinjona

Namirnice:

500 gr kora za pitu

0,5 kg šmpinjona

2 manja praziluka

1 dcl ulja

kisela voda

1 prašak za pecivo

mešavina začina, biber, so

Priprema:

Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša, potom u to dodajte pečurke i začine. Trebalo bi da se dinsta dok tečnost ne ispari. Kore podelite na tri dela. Prve dve premažite uljem i vodom, a na treću dodajte smesu sa pečurkama. Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, dok kora ne porumeni.

(Story)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU