STARINSKA PITA SA JABUKAMA BEZ KORA: Po receptu naših baka (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

03. 12. 2024. 000000 10:00

Foto: Printskrin/Youtube/ Bakina kuhinja

Potrebno je:
mere čaša od jogurta

  • 4 jaja
  • 1 čaša šećeraa
  • 2 čaše brašna
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaše jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • Za nadev:
  • 3 kašike džema
  • 1 kg jabuka rendanih
  • šećer po želji
  • malo cimeta
  • muskatno orače
  • šećer
  • 3 kašike griza


Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje,  jogurt, može korica limuna  i vanilin šećer.
 Sve izjednačiti pa pola sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 10 minuta. 
Jabuke izrendati, dodati šećer po želji, cimet, muskatno orašče  i griz. Sve izjednačiti dobro. 
Prvu koricu polupečenu premazati džemom i poređati jabuke i izravnati.  Odozgo sipati ostatak testa izravnati i peći još 40 minuta. 
Ohlađeno posuti prah šećerom i seći na kocke.

 

BONUS VIDEO