STARINSKA PITA SA JABUKAMA BEZ KORA: Po receptu naših baka (VIDEO)
03. 12. 2024. 000000 10:00
Potrebno je:
mere čaša od jogurta
- 4 jaja
- 1 čaša šećeraa
- 2 čaše brašna
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaše jogurta
- 1 prašak za pecivo
- vanilin šećer
- Za nadev:
- 3 kašike džema
- 1 kg jabuka rendanih
- šećer po želji
- malo cimeta
- muskatno orače
- šećer
- 3 kašike griza
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, može korica limuna i vanilin šećer.
Sve izjednačiti pa pola sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 10 minuta.
Jabuke izrendati, dodati šećer po želji, cimet, muskatno orašče i griz. Sve izjednačiti dobro.
Prvu koricu polupečenu premazati džemom i poređati jabuke i izravnati. Odozgo sipati ostatak testa izravnati i peći još 40 minuta.
Ohlađeno posuti prah šećerom i seći na kocke.
BONUS VIDEO