Recept za PITU OD BUNDEVE: Neodoljiv ukus uz hrskave orahe i suvo grožđe (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

02. 12. 2024. 000000 17:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno jer:

  • 1 kg bundeve
  • 100 g seckanih oraha
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šečera
  • cimet
  • malo kisele vode
  • ulje

Priprema:

Dulek skinuti, pa ga izrendati. Posuti šećerom  i  vanilom  i izmešati. Dobro rukama izgnječiti da pusti sok.

Posle 10 minuta dodati malo cimeta i suvog grožđa. Tri gotove kore premazati uljem i malo poprskati kiselom vodom. Na treću razbacati obilno bundevu i kašiku, dve  seckanih oraha. Saviti ivice i uviti.

Ređati u obložen pleh i malo premazan uljem. Dobićete 5,6 rolnica. Premazati uljem i malo zaseći nožem na manje rolnice.

Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Posuti prah šećerom i vanilin šečerom. Služiti prohlađenu. Prijatno!