Recept za PITU OD BUNDEVE: Neodoljiv ukus uz hrskave orahe i suvo grožđe (VIDEO)
02. 12. 2024. 000000 17:00
Potrebno jer:
- 1 kg bundeve
- 100 g seckanih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 100 g šećera
- 2 vanilin šečera
- cimet
- malo kisele vode
- ulje
Priprema:
Dulek skinuti, pa ga izrendati. Posuti šećerom i vanilom i izmešati. Dobro rukama izgnječiti da pusti sok.
Posle 10 minuta dodati malo cimeta i suvog grožđa. Tri gotove kore premazati uljem i malo poprskati kiselom vodom. Na treću razbacati obilno bundevu i kašiku, dve seckanih oraha. Saviti ivice i uviti.
Ređati u obložen pleh i malo premazan uljem. Dobićete 5,6 rolnica. Premazati uljem i malo zaseći nožem na manje rolnice.
Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Posuti prah šećerom i vanilin šečerom. Služiti prohlađenu. Prijatno!