KREMASTO I SLATKO: Probajte italijansku toplu čokoladu

Kristina Lalić-Spirković

25. 11. 2024. 000000 19:30

Foto: Shutterstock

Preukusna topla čokolada koja će upotpuniti prazničnu atmosferu.

Recept za 2 šolje:

1,5 šolja punomasnog mleka (oko 350ml)
1 kašika kukuruznog skroba
malo soli
1 kašika kakaa
4 kašičice ekstrakta vanile
40gr crne čokolade
40gr mlečne čokolade
2,5 kašike šećera
125gr slatke pavlake 
1 kašičica šećera u prahu 
nastrugana čokolada

Priprema:

U ohlađenoj posudi umutite slatku pavlaku, dok se ne napravi šlag. Pokrijte i stavite u frižider. Isecite obe čokolade na male komadiće. U maloj činiji pomešajte 1 kašiku kukuruznog skroba, i 1/4 šolje mleka, prosejani kakao prah i šećer i umutite. Zagrejte smešu na srednjoj temperaturi, mešajući često da se ne naprave grudvice. Stavite mešavinu da provri, smanjite vatru i dodajte prstohvat soli, ekstarkt vanile, a zatim ugasite ringlu i umešajte seckanu čokoladu, dok se ona potpuno ne istopi i ne dobijete glatku i gustu toplu čokoladu. Sipajte u šolju, dodajte šlag i ukrasite narendanom čokoladom.

 

BONUS VIDEO