RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu

Isidora Čolaković

25. 11. 2024. 000000 10:30

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za hrskave krompiriće koje ćete obožavati.

Krompirići - sastojci:

500 gr krompira
100 gr suve slanine
50 gr kačkavalja
1 kašičica suvog začina
malo mlevenog bibera
1 kašičica sl. mlevene paprike
1 kašika belog luka u granulama
1 kašika prezli
1 kašičica origana
1 kašika kukuruznog brašna
ulje

Krompirići - priprema:

Krompir oguliti i iseći na četvrtine i bariti 10 minuta. Ocediti i pustiti kroz hladnu vodu i ocediti.

Saviti ga u kesu od zamrzivača, pa dodati sve začine u njega. Dodati seckanu slaninicu, ulje i seckan ili rendan kačkavalj.

Sve dobro istresti u kesi. Sipati u pleh obložen pek papirom, pa poredjati krompir i odozgo seckanu slaninicu i kačkavalj.

Peći na 220 stepeni C oko 40-50 minuta da lepo porumeni. Služiti vruće. Tako hrskavo samo pucka. Uživajte!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU