STARINSKI RECEPT ZA PODVARAK: Poslušajte savete iskusnih domaćica
Ispratite sve korake i napravićete najukusnije jelo, a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici.
Od sada ćete ga praviti bez greške.
Podvarak od kiselog kupusa - sastojci:
glavica kiselog kupusa (do 2 kg)
1 glavica crnog luka
150 ml masti
slanina
suvo meso
ćuretina (mogu i krmenadle, piletina)
lovorov list
mleveni biber
Podvarak od kiselog kupusa - priprema:
Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.
Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.
Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu).
Komade slanine pozabadajte u kupus, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h). Poenta je da ga pravite na pravoj masti.
Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).
(Espreso)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU