PITA SA JABUKAMA I GRIZOM: Poslastica za subotnje popodne

Kristina LJubisavljević

23. 11. 2024. 000000 13:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 4 jabuke
  • tanke kore
  • griz
  • cimet
  • šećer po želji
  • ulje
  • vanilin šećer

Priprema:

Jabuke oguliti i izrendati. Zasladiti po želji. Spojiti tri kore premazane uljem. Na treću staviti obilno jabuka, na dno kora posuti cimetom i punom kašikom griza.

Saviti malo ivice i uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh. Rolnice iseći na manje rolate i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C 30 minuta da zarumene.

U šerpu sipati 200 ml vode dodati 100,200 g šećera po želji, 1 vanilin šećer. Kad provri skloniti. Otvoriti rernu, izuvući tepsiju do pola, pa podliti pitu sa strane i po ivicama gde je sečena.

Vratiti u rernu i još peći 10 minuta da lepo zarumeni da griz nabubri i da bude hrskava. Služiti toplu. Prijatno!