NAJPOZNATIJA ČORBA NA SVETU: Ruski specijalitet koji jača imunitet u trenu

Kristina Lalić-Spirković

21. 11. 2024. 000000 14:00

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

pola kokoške 
1 cvekla
2 krompira
pola glavice ako nađete mekanijeg kupusa
1 luk
1 šargarepa
2 dl soka od paradajza
ulje
so
4.5 lit vode

Priprema:

U hladnu posoljenu vodu dodajte meso i kuvajte, sve dok se meso ne skuva. Zatim ga izvadite i ostavite sa strane. Cveklu sečenu na rezanca dodajte u vodu u kojoj se kuvalo meso, pa kad se dopola skuva, dodajte krompir sečen na kocke. Kad se krompir skuva dodajte rendani kupus, i kuvajte još 10 do 15 minuta, ali nemojte da se prekuva. U tiganju na malo ulja prodinstajte sitno seckan luk, pa kad postane staklast, umešajte rendanu šargarepu i dinstajte. Kad šargarepa omekša sipajte sok od paradajza. Prebacite u lonac u kome ste kuvali povrće, pa polako promešajte i posolite po izboru. Kad proključa kuvajte još 2 minuta, pa skinite sa ringle. U tiganju propržite kuvano meso, sve dok ne dobije zlatno žutu boju.

Prijatno!

(Alo)

 

BONUS VIDEO