POSNI GULAŠ OD ŠAMPINJONA: Toliko je ukusan da meso nije ni potrebno

Nataša Tutnjević

21. 11. 2024. 000000 18:30

Photo:Shutterstock

Kad dođe vreme posta, često smo u dilemi šta da spremimo, a da nije jedno te isto. Tako da je posni gulaš pravi i pun pogodak.

Sastojci

500g šampinjona
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 čen belog luka
1 sveža paprika
suvi začin
so i biber
peršun
1 dl soka od paradajza

Priprema

Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi začin. Dinstajte 15 minuta. Za to vreme, u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja. Ostavite da se krčka. Šampinjoni će za oko 20 minuta biti gotovi. U omekšalu šargarepu, luk i papriku dodajte beli luk. Sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta. Naš predlog je da dodate i pirinač kao prilog.

Still 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU