Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana

Kristina Lalić-Spirković

17. 11. 2024. 000000 13:30

Foto: Shutterstok

Kiflice se mogu praviti na mnogo načina, a obično su najbolje one u koje se ubacuje kvasac i čeka da testo nadođe, ali s ovim receptom to nije slučaj.

Ovo pecivo biće vrlo mekano i slasno zahvaljujući margarinu i pavlaci, a sve što je potrebno jeste da imate tri sastojka i malo vremena i da pažljivo pratite instrukcije.

Kiflice se mogu filovati po želji, slatkim ili slanim nadevom, ukus im je božanstven. Po želji ih možete, ali ne morate premazati umućenim belancetom i posuti susamom, a pecuivo će i bez toga biti neodoljivo.

Sastojci:

400 grama prosejanog brašna
250 grama margarina (omekšalog, na sobnoj temperaturi)
200 grama kisele pavlake (malo više od jedne čaše)

Priprema:

Pomešajte margarin i kiselu pavlaku, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete mekano testo.
Zatim ga oblikujte u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom u frižideru najmanje sat vremena, idealno dva sata.
Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite loptu od testa napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, stavite nadev po želji, pa rolajte u kiflice.
Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...

(Alo)

 

BONUS VIDEO