RECEPT ZA PREUKUSAN GRAŠAK: Poslužite ga kao prilog uz prženu piletinu (VIDEO)

Isidora Čolaković

09. 11. 2024. 000000 14:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za grašak koji morate isprobati.

Grašak - recept:

1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa, 1 zelena paprika
500 gr graška
ulje
suvi začin
3 čena belog lika
600 gr piletine


Grašak - priprema:

Iseckati luk, šargarepu i papriku, pa izdinstati i dodati grašak. Naliti vodom da se grašak skuva. Kad uvri voda dodati suvi začin, po želji beli luk.

Meso ubaciti u tiganj sa malo ulja i vode izdinstati da omekne, pa ga zapeći posoliti ili posuti suvim začinom.

Pobacati listiće belog luka i poklopiti. Služiti toplo.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU.