Kako se sprema KAČAMAK: Tradicionalni recept sa čvarcima slaninom (VIDEO)
30. 10. 2024. 000000 11:00
Potrebno je:
- 350-400 ml vode
- soli
- 1 lonče od 300 g brašna
- 50 g suve slanine
- 3 kašike sitnijih čvaraka
- 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
- 50 g sira
- po želji kiselo mleko
Priprema:
Staviti u šerpu vodu, posoliti, pa kad provri polako dodavati brašno i sve vreme mešati na tihoj vatri. Kačamak kuvati oko 4,5 minuta.
U činiju staviti kajmak ili pavlaku, pa rasporediti po dnu. U tiganju ispržiti seckanu slaninu.
Kad se slanina isprži dodati čvarke da se ugreju i skloniti. Preko pavlake hvatati varjačom kačamak i viljuškom skidati manje komade kačamka.
Polako rasporediti prženu slaninu i čvarke. Preko rasporediti izmrvljen sir, može malo i kiselog mleka. Prijatno!