"MAJKA MU JE KUPILA "ZASTAVU" DA NE BI VIŠE BOKSOVAO": Ko su bili roditelji Slaviše Čurovića? (VIDEO)

Isidora Čolaković

28. 10. 2024. 000000 14:00

Foto: Milena Anđela, V. Danilov

Glumac Slaviša Čurović gostovao je u 18. epizodi emisije "Bindž" i tom prilikom se prisetio svojih roditelja koji su nažalost preminuli, ali su na njega ostavili veliki uticaj.

- Ne volim mnogo da pričam o njima, zato što bih se zaplakao. Moja majka je bila jedna nežna žena, tako je i otišla... Otac je bio strog i pravičan. Moj brat je sigurno dva, tri puta bolji čovek nego ja, on neće nikada zakasniti, neće praviti gluposti kao ja. Takav je bio i moj otac. Jedan častan čovek, tvrd, nikoga nikada nije zamolio i uvek je govorio: "Rađe ću umreti na nogama, ali neću biti na kolenima". Tako je živeo i radio, a tako je i umro - na nogama. To vaspitanje sam pokupio od njega - rekao je Slaviša u emisiji "Bindž", pa se ponovo dotakao majke za koju je bio veoma vezan. 

- Moja majka je bila umetnička duša. Znala je lepo da crta, da priča priče, puno je čitala i ja sam bio njen mezimac, brat je bio očev, to nije bila nikakva tajna, to se znalo. Bila je jako mudra. Znala je sa jednom rečenicom da kaže puno - istakao je glumac.

Pored glume, Slavišina velika strast je i boks. To je nasledio od oca koji je bio bokser, a kada više nije bio u ringu, nije propuštao ni jedan meč.

- Otac je bio pasionirani gledalac boksa, a bio je i jako dobar bokser. Prekinuo je da boksuje zbog majke. Ona mu je kupila "Zastavu", u kojoj sam ja rođen, da ne bi više boksovao. Kasnije je gledao svaki meč, a ja sam gledao sa njim i tako je boks postao moja strast, ljubav i posao - ispričao je Slaviša u emisiji "Bindž".

Gubitak majke i oca je teško podneo. Majka mu je umrla na rukama, a samo četiri godine kasnije je njegov otac iznenada preminuo.

 - Majka mi je umla na rukama, dugo je patila, a bila je divna osoba - najdivnija koju sam znao. Ne zato što mi je majka, ali jedan prijatelj je rekao: "Umrla je najbolja žena u krugu od 500 kilometara" - rekao je glumac.

Ceo intervju sa Slavišom možete pogledati u videu ispod, kao i na našem Jutjub kanalu.

 

Iz nedelje u nedelju u emisiji "Bindž" kompanije Novosti, novinarke Isidora Čolaković i Katarina Filipović pričaće sa glumicama i glumcima - o karijeri, odrastanju, ljubavi, načelima kojima se vode kroz život, intimi...

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU.