HOLANDIJA IPAK IDE NA EVORVIZIJU 2025. GODINE: Odlučeno je da će poslati svog predstavnika, ali to neće biti Klajn koji je odbio da ponovo učestvuje

Isidora Čolaković

24. 10. 2024. 000000 14:30

Foto: Shutterstok, Profimedia

Holandija je imala rok do 1. novembra da odluči hoće li učestvovati na Evroviziji 2025 kako bi AVROTROS imao vremena da pregovara s Evropskom radiodifuznom unijom (EBU) o svom angažmanu na Eurosongu.

Holandija će učestvovati na Evroviziji 2025 bez obzira na ovogodišnju diskvalifikaciju njihovog predstavnika Josta Klajna. Muzičar je, kako prenosi Wiwibloggs, odbio da učestvuje sledeće godine.

"Jostu Klajnu ponuđena je prilika da ponovo učestvuje, ali na kraju je odlučio da odbije tu ponudu", izjavila je holandska televizijska kuća AVROTROS.

Podsetimo, Holandija je imala rok do 1. novembra da odluči hoće li učestvovati na Evroviziji 2025 kako bi AVROTROS imao vremena da pregovara s Evropskom radiodifuznom unijom (EBU) o svom angažmanu na Eurosongu, jer televizijska kuća nije bila sigurna hoće li se predstavljati sledeće godine na velikom muzičkom takmičenju u Bazelu.

Kao što znamo, Jost Klajn je s pesmom "Europapa" u početku bio jedan od favorita, ali veliki preokret se dogodio kada je diskvalifikovan nakon pritužbe produkcijske ekipe protiv njega. Ubrzo nakon toga otvorena je istraga o incidentu koja je, na kraju, prekinuta u avgustu jer nije bilo dovoljno dokaza.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU