"ON JE ŠAMPION NARODA": Jelena Đoković smatra da je Novakova najveća pobeda to što ga obični ljudi vole

Isidora Čolaković

22. 10. 2024. 000000 16:30

Foto: Profimedia

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, ispisao je nove stranice sportske istorije. Iako su njegovi večiti rivali otišli u penziju, on još nema nameru da se preda i u tome ima punu podršku najbližih, posebno supruge.

U velikom intervjuu za „La Nacion” Jelena Đoković otkrila je mnoge detalje koji javnosti nisu poznati, nešto što se dešava „iza kulisa”.

Svetu je u najsvežijem sećanju finalni meč na Olimpijskim igrama u Parizu, kada je konačno osvojio jedino odličje koje mu je nedostajalo u karijeri – zlatnu medalju.

Posle pobede prvo je otrčao u ložu i zagrlio članove porodice, u suzama. I Jelena je zaplakala od sreće.

Pročitajte Novak bez ove žitarice ne izlazi na teren, a obožava je i Jelena - Namirnica zlata vredna
- Dok se sve to dešavalo, pomislila sam: ‘Bože, šta će biti njegov sledeći cilj? Sigurno se neće zaustaviti na ovome. Šta dalje?’. Dugo je čekao to zlato – rekla je.

- On je gigant i po fizičkoj i po duhovnoj snazi, inspiriše me. Mentalni džin. I zato je uspeo da postigne mnogo više nego što je iko očekivao.

Zajedno su već 20 godina, u braku od 2014, ali ona ne krije da je i danas nervozna dok prati Noletove mečeve.

- Najviše uživam na Vimbldonu, mnogo mi se sviđa. Ima mnogo zelenila, mirno je, van centra grada. I svi porodično možemo da uživamo u vremenu koje provodimo zajedno, da se šetamo po parkovima...

Jelena Đoković otkrila je i kako ona gleda na svog supruga.

- Kada vidimo šta se sve dešava u svetu, tenis je jedna mala prizma njegovog života i trudi se da usreći ljude. Donosi sreću, donosi nadu, to je ono što želi da ostavi za sobom.

- Volim da ga vidim kao šampiona običnih ljudi, ne bogatih. On je običan čovek, porodičan, dolazi iz familije radnika i sanjara. Putuje po svetu i gde god ode vidi se da inspiriše ljude, da traže neku sličnost sa njim.

- Tenis je skup, luksuzan sport, sport za bogataše, ali su Novakovi fanovi normalni ljudi, oni koji imaju obične poslove i ne mogu uvek da dolaze na njegove mečeve, ali kada šetaš ulicom, vidiš radnike na gradilištu kako ga dozivaju. Svi ga zaustavljaju - dodala je Jelena.

- Verujem da je to moć i energija da nastavi dalje. Iako je osvojio sve što je mogao, rekla bih da je njegova najveća pobeda to što je šampion običnih ljudi. Šampion naroda – istakla je njegova supruga.

(Gloria)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU