Sahrana Lijama Pejna tek sledećeg meseca: Istraga još uvek u toku

Kristina LJubisavljević

21. 10. 2024. 000000 14:30

Foto: Profimedia

NJegov otac Džef je otputovao u Južnu Amerku da bi prepoznao telo i organizovao njegovo prenošenje.

Sada se ispostavilo da će Lijamovo telo verovatno ostati u Argentini između 10 i 15 dana, dok ne budu poznati rezultati toksikoloških testova, piše Miror.

Kada se istraga završi, posmrtni ostaci pevača biće predati njegovim rođacima i vraćeni u Englesku, javljaju lokalni mediji.

To bi značilo da bi sahrana mogla da se održi početkom sledećeg meseca, kada se njegovo telo vrati u Veliku Britaniju.

Argentinski list Clarin preneo je te tvrdnje i citirao izvore iz britanske ambasade koji su rekli: "Podržavamo porodicu Lijama Pejna i u kontaktu smo sa lokalnim vlastima"

To dolazi nakon što su preliminarni rezultati obdukcije, koju je izvršio Forenzički medicinski korpus u Sudskoj mrtvačnici u ulici Viamonte, otkrili da je Liam preminuo od "višestrukih trauma" koje su izazvale "unutrašnje i spoljašnje krvarenje" nakon njegovog pada ranije ove nedelje.

Državno tužilaštvo je saopštilo da su povrede glave bile dovoljne da izazovu smrt, dok su unutrašnja i spoljašnja krvarenja u lobanji, grudnom košu, stomaku i udovima doprinela mehanizmu smrti.

U izveštaju je navedeno da se radi toksikološko i anatomsko-patološko ispitivanje njegove krvi i urina kako bi se utvrdilo da li ima tragova droge. Pored toga, muzičareva medicinska istorija može biti zatražena da bi se analizirala istorija njegovog mentalnog zdravlja.

(B92)

BONUS VIDEO