Ispravite kosu BEZ OŠTEĆENJA: Trebalo bi da ispoštujete 5 koraka

Kristina LJubisavljević

21. 10. 2024. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Međutim, poznato je da toplota ovih alata za kosu oštećuje kosu i dovodi, ako ne preduzmete mere predostrožnosti, do pucanja vrhova i lomljenja. Ipak, ne bojte se! Stručnjaci imaju najbolje trikove da dobijete ravnu kosu o kojoj sanjate, a da ne rizikujete njenu lepotu.

Počnite sa sveže opranom, čistom kosom

Prvo operite kosu hidratantnim šamponom, a zatim regeneratorom - tako će frizura trajati duže, kako ističu stručnjaci za kosu - ostaci od proizvoda za stilizovanje i nečistoće biće uklonjeni pranjem, a hidratantni sastojci proizvoda će dati kosi hidrataciju. Što se tiče regeneratora, stručnjaci predlažu da nakon što ga nanesete, očešljate kosu pod tušem i nakon što završite sa pranjem, koristite mekani peškir kako biste uklonili višak vlage i smanjili kovrdžanje.

Dan nakon pranja je savršeno vreme da ispravite kosu, samo se uverite da nema masnoće u korenu - ravnanje može pojačati masnoću, objašnjavaju stručnjaci. Ako i dalje primetite malo masnoće u korenu, ne morate ponovo da perete kosu. Počnite da ispravljate oko centimetar i po od korena i linije kose. Suvi šampon takođe može pomoći u ovoj situaciji.

Osušite kosu veoma dobro

Uverite se da vam je kosa potpuno suva i da je dobro raspetljana - možete koristiti i masku za kosu koja će je savršeno zagladiti. Zatim, veoma je važno naneti proizvod za zaštitu od toplote koji štiti kosu od visokih temperatura alata za oblikovanje. Stručni savet je da prvo ispravite kosu koristeći fen i okruglu četku, a zatim nastavite sa peglom, posebno ako imate oštećenu kosu.

Podelite kosu na delove

Podelite kosu na male delove da biste olakšali proces. Počnite sa donjim pramenovima i sakupite ostatak kose u punđu pomoću šnale. Počnite da ispravljate od donjih pramenova, a zatim idite postepno ka prednjim pranovima.

Vreme je za ispravljanje

Polako "klizite" peglom od korena do krajeva. Peglu provucite kroz svaki pramen najviše dva puta, kako ga ne biste oštetili. Ako ustanovite da je svakom pramenu ​​potrebno više prolaza da bi se savršeno ispravio, smanjite temperaturu ili uzmite manje pramenove. Takođe, imajte na umu da ako tokom ispravljanja koristite i četku da pročešljate svaki pramen obezbedićete uglađeniji rezultat.

Nanesite serum za kosu

Kada završite sa ispravljanjem, nanesite lagani sjaj i serum protiv kovrdžanja kose. Ova vrsta seruma za kosu zaštitiće kosu od vlage, koja je odgovorna za neželjeno kovrčavanje. 

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO