Pileće šnicle u sosu od sira: Pravi gurmanski recept (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

20. 10. 2024. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 g pilećih šnicli
  • 50 g suve slanine
  • malo suvog začina
  • ulje
  • 200 ml mleka
  • 1 kašika brašna
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml vode
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  •  mleveni biber

Priprema:

Šnicle iseći tanko, pa malo izlupati. Ispržiti na ulju suvu slaninu da lepo porumeni pa je izvaditi. 

Ubaciti u masnoću meso i pržiti oko 20 minuta, da porumeni sa obe strane i omekne.

Izvaditi, a tu ubaciti seckan beli luk i kašiku brašna da dobije krem boju. Dodati mleko, vodu, pavlaku,  biber i sve izjednačiti.

Kad dobije ređu gustinu ubaciti ponovo meso i suvu slaninu da krčka minut dva. Posuti peršunov list, poklopiti i isključiti. Služiti toplo. Uživajte!