TRIK ZA KISELI KUPUS: Dodajte mu jedan sastojak i on će biti ukusniji i trajaće duže

Isidora Čolaković

19. 10. 2024. 000000 13:30

Foto: Shutterstok

Kiseli kupus nije samo obična namirnica – on je pravi superheroj među povrćem! Osim što obiluje vitaminima poput C, A1, B kompleksa i K, on je prava riznica minerala kao što su kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum i gvožđe.

Ali to nije sve – postoji tajna njegovog savršenog ukusa i dugotrajnosti.  Ren ne samo da ubrzava proces kiseljenja, već sprečava i kvarenje, pružajući kiseloj poslastici savršen sklad ukusa. Ako želite da dodate malo boje i zlatnožutu notu, samo ubacite i šaku kukuruza. Za one hrabre koji vole pikantno, tu je i ljuta paprika da začini vašu  avanturu. A lovorovi listovi dodaju dodatnu aromu i karakter ovom divnom jelu.

U kacu možete dodati vrećice u kojima je iseckan i posoljen kupus. Vrećice treba da budu probušene, kako bi cirkulisala slana voda. NJih je potrebno ugurati između glavica kupusa i njima popuniti prostor. Na taj način dobićete iz iste kace i kupus ribanac.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU