Kako se pravilno PEČE BUNDEVA: Ukusan recept za dane jeseni
Nekada davno bundeva je bila bitan izvor hrane Indijancima. Pomagala im je da izdrže dugu i hladnu zimu. Ona je puna vitamina, a jedan od najjednostavnijih načina za pripremu bundeve je pečenje u rerni.
U stvari, ovo je recept za koji vam je potrebno malo vremena. Sami možete odrediti da li želite slanu ili slatku bundevu. Ukoliko želite slanu bundevu posolite je i koristite đumbir, beli luk ili ljutu papriku - ovo je odlična kombinacija za slani ukus bundeve. Ukoliko želite bundevu kao desert – idealni dodaci su cimet, javorov sirup, vanila i rum.
Sastojci:
- pola bundeve
- maslinovo ulje
- Začini po želji, u zavisnosti od toga da li ste se odlučili za slatku ili slanu varijantu
Priprema:
Isecite bundevu na pola i očistite seme. Sa spoljašnje strane nožem napravite mala udubljenja na udaljenosti od nekoliko centimetara, a zatim izrezati komad po komad. Važno je da svako parče bude iste debljine, kako bi se ravnomerno pekla.
Naređajte bundevu u podmazan pleh, a zatim premažite maslinovim uljem. Na svaki komad bundeve stavite začine koje ste izabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mešavinu luka, malo đumbira, soli i bibera i dovoljno je da se stavi na spoljnu stranu preseka bundeve.
Pripremljenu bundevu pecite u rerni na 180 ° C 45 minuta.
(Ženski magazin)
BONUS VIDEO