LIJAM PEJN ISPRAĆEN UZ APLAUZ: NJegovo telo je odvezeno sa mesta nesreće - neutešni fanovi pale sveće i opraštaju se od pevača (VIDEO)

Isidora Čolaković

17. 10. 2024. 000000 11:20

Foto: Profimedia

Obožavaoci britanskog pevača Lijama Pejna okupljaju se u sve većem broju ispred hotela u kojem je pevač tragično izgubio život.

Društvenim mrežama šire se snimci izbezumljenih fanova čije tinejdžerske godine je obeležio pevač, nekadašnji član benda" One Direction". Mnogi s nevericom pale sveće, neutešno plaču.

Prvi su stigli odmah, a kada je Lijamo telo unošeno u crveni kombi hitne pomoći, okupljeni su počeli da aplaudiraju i nisu prestali dok kombi nije izašao iz ulice pored hotela.

Kako se na snimcima s lica mesta može videti, ljudi su u šoku, uzajmano se teše, a mnogi samo nemo zure u belu fasadu hotela "Casa Sur", gde su sve zavese navučene.

 

Prvi obožavaoci su došli odmah nakon što se saznalo da je Lijam pao s trećeg sprata hotela, a sada je taj deo četvrti u Palermo, u Buenos Ajresu, pun ljudi.

Lijam je ovde došao zajedno sa svojim kolegom iz benda Najlom Horanom.

Dok reke fanova svakog časa pristižu, policija je blokirala put od saobraćaja i zapečatila ulaz u hotel trakom. Istražitelji su stigli oko 19.40 obučeni u forenzička odela i snimili spoljašnjost zgrade.

 

"Srce mi je slomljeno. Sećam se kada sam bila dete, mnogo su me maltretirali u školu, a njegove pesme su mi pomogle. Razorena sam, došla sam čim sam čula vesti", rekla je Martina Belaustgui za "The Gardian".

"Videla sam ga na Najlovoj izložbi pre nekoliko nedelja. Pevao je i igrao i skakao", navela je Mariana Pinto i dodala:

"Upoznala sam ga kada sam imala 12 godina. Bio je sa porodicom i tražila sam sliku. Bio je tako fin. Bila sam tako stidljiva, pokušao je da razgovara sa mnom, ali nisam mogao ništa da kažem. Žao mi je zbog toga".

Jedna od dugogodišnjih Lijamovih obožavateljki je i Berenis Dezmond.

"Fan sam od malih nogu. Osećam se veoma tužno i šokirano. Bio je deo mojih tinejdžerskih godina, moje adolescencije. Odmah sam došla, čim sam čula vest. Ostaću ovde još dugo", rekla je ona.

"U neverici sam. Toliko je velika bol da ne mogu da verujem. Sada kada smo ovde, čudno je, osećamo se mučno", opisala je tugu Džulijeta Raviru.

U međuvremenu, na lice mesta je došlo još desetine policajaca, koji pokušavaju da kontrolišu masu ispred hotela.

Inače, Palermo je popularna oblast za turiste, puna kafića, restorana i modernih prodavnica, a nalazi se u blizini Movistar arene u kojoj je Horan nastupio 2. oktobra. Te večeri, Pejn je viđen kako pleše i peva zajedno sa Horanovim fanovima.

Prema izveštajima, Pejn je umro nakon što je pao s trećeg sprata hotela u dvorište.

Portparol hitne pomoći potvrdio je njegovu smrt.

"U 17.04 smo pozvani zbog osobe koja se nalazila u unutrašnjem dvorištu hotela", rekao je Alberto Krešenti i dodao:

"Nekoliko minuta kasnije stigla je ekipa hitne pomoći, koja je potvrdila smrt ovog čoveka za koga smo kasnije saznali da je pevač. Usled pada imao je teške povrede. Nije bilo načina da se bilo šta uradi".

(B92)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU