3 načina da nosite CRVENI KARMIN, a da ne izgledate starije

Kristina LJubisavljević

16. 10. 2024. 000000 17:30

Foto: Shutterstock

Crveni karmin jedan je od najglamuroznijih proizvoda i sinonim za holivudski glamur prošlog veka. Šik je, bezvremenski i istog časa pruža osećaj kao da idete na neki važan događaj.

Zbog smelog pigmenta, crveni karmin može da učini da zubi izgledaju belje, a koža sjajnije. Mnoge žene, međutim, smatraju da ih ova nijansa čini starijim. Da li je zaista tako?

Crveni karmin može učiniti da izgledate mlađe, ali samo ako ga primenjujte na pravi način, poručuju profesionalni šminkeri.

Prvo i najvažnije – neka vaša šminka bude jednostavna. Ako želite crvene usne, zaboravite na velike trepavice, tamnu senku za oči i puno rumenila – to može da učini da izgledate starije. Neka usne budu u prvom planu.

Kao i kod drugih delova lica, i usne pre šminkanja zahtevaju pripremu. Posebno kada nanosite crveni ruž koji je obično izrazito pigmentisan. Zato je imperativ da napravite dobru osnovu za boju tako što ćete se prethodno uveriti da je tekstura glatka.

Pripremite usne

Isperite usne i oslobodite se mrtve kože, koja je zbog centralnog grejanja u hladnim danima učestala.

Zatim nanesite balzam koji će ih hidrirati i učiniti mekanim. Ovo bi trebalo da vam bude obavezan deo rutine nege lica, a posebno je važan pre nanošenja crvenog karmina koji zbog svoje upečatljivosti može da istakne sve mane kože koja nije adekvatno negovana.

Koristite olovku

Kvalitetna olovka za usne je odličan alat za šminkanje kada nanosite crvenu jer sprečava kvarenje boje usana preko vaše prirodne linije.

Jelo, piće, pa čak i ćaskanje mogu uzrokovati da karmin "sklizne", i zato je tu olovka koja spašava.

Pažljivo nanesite karmin

Mnogi šminkeri će vam reći da koristite četkicu za usne za nanošenje crvenog karmina, ali ako ste precizni i iznad svega koncentrisani možete i ruž direktno da nanesete na usne.

Pratite liniju usana, a maramicom sprečite da se boja nanese na neželjeni deo kože.

Ako želite da boja bude mekša, nežnija i manje intenzivna, dodajte sjaj za usne koji će ih učiniti suptilnijim.

(Blic Žena)

BONUS VIDEO