Đorđo Armani (90) otkrio kad ide u penziju: Evo ko bi mogao da nasledi imperiju

Kristina LJubisavljević

14. 10. 2024. 000000 16:30

Foto: Profimedia

Đorđo Armani, osnivač poznatog i luksuznog italijanskog modnog brenda koji nosi njegovo ime, u intervjuu italijanskom časopisu Korijere dela sera (Corriere della Sera) obelodanio je planove za budućnost. On je i dalje na čelu svog carstva, koje je osnovao pre 50 godina.

- Mislim da sebi mogu da dam još dve-tri godine, posle toga bih mogao da se povučem iz posla. Ne mogu da spavam noću. Nemam miran i dubok san, kao nekada. Voleo bih da više ne budem taj koji govori da ili ne - rekao je modni mag.

Đorđo Armani nije se ostvario kao roditelj, nema decu, pa je mnogo nepoznanica i pitanje kome će pripasti veliko nasledstvo.

Želeći da održi buduću nezavisnost kompanije, on je za italijanske novine rekao da je „izgradio neku vrstu strukture, projekat, protokol” koji će posle njega upravljati, ali nije govorio o detaljima.

Prema pisanjima Rojtersa, tokom prošle godine Armani je ostavio testament koji se čuva kod javnog beležnika u Milanu.

U testamentu stoji ko su naslednici kompanije, ali ima i drugih detalja koji se tiču načina poslovanja, zaštite radnih mesta. Očekuje se da će među naslednicima Armanijevog modnog carstava biti njegova sestra, tri člana porodice koji rade u kompaniji i partner Panteleo Del'Orko.

Armanijeve modele nose poznati na crvenim tepisima širom sveta.

Inače je Đorđo Armani studirao medicinu, koju je brzo napustio i osnovao kompaniju 1975. godine.

Već sledeće godine predstavio je prve konfekcijske modele pod svojim imenom.

(RTS)

BONUS VIDEO