Kako se pravilno koristi LOVOROV LIST u kuhinji? U koja jela ide i koliko?

Kristina LJubisavljević

09. 11. 2024. 000000 18:00

Foto: Shutterstock

Lovorov list je veoma čest začin, ali je poželjno da zante kako da ga koristite, kako bi dao najbolje rezultate. Nije pogodan za sva jela i bitne su neke naizgled nebitne stvari.

6 saveta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:

1. Lovorov list dodajte 5 minuta pre nego što je čorba gotova, a 10 minuta pre nego što su dinstana jela spremna.

2. Nemojte dodavati lovorov list u pileći bujon, inače će bujon izgubiti ukus i aromu.

3. Dodajte ga u ograničenim količinama u čorbu od povrća ili ga nemojte dodavati uopšte, pošto su ovakve supe već aromatizovane povrćem.

4. Ubacujte ne više od 1-2 lista po litru tečnosti.

5. Pre nego što dodate lovorove listove u jelo, trljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.

6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu, jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuvanja.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO