Al Paćino umalo preminuo od kovida: "Rekli su mi da mi je puls nestao"

Kristina LJubisavljević

07. 10. 2024. 000000 17:30

Foto: Profimedia

Osamdesetčetvorogodišnji oskarovac Al Pačino otkrio je šta je sve proživeo tokom pandemije koronavirusa, kao i da se zarazio 2020. godine i da je bio na ivici života i smrti.

„Rekli su mi da mi je puls nestao. Bilo je kao da sam tu, a nisam. Pomislio sam: 'Čoveče, nemaš čak ni sećanja o tome. Nemaš ništa'“, rekao je Pačino za Njujork tajms.

Zvezda Kuma i Lica sa ožiljkom prisetio se da se nije osećao „neuobičajeno loše“ kada se razboleo, imao je groznicu i dehidrirao je pre nego što je izgubio svest.

„Sedeo sam u kući i samo sam nestao. Tek tako, nisam više imao puls“, istakao je glumac.

Stigla je hitna pomoć, a kada je otvorio oči video je tim medicinskog osoblja u svojoj dnevnoj sobi, šest bolničara i dva doktora.

- Bili su obučeni kao da su došli iz svemira. Bilo je šokantno otvoriti oči i ugledati tako nešto. Svi su bili oko mene i samo sam čuo: 'Vratio se. Tu je - prisetio se Pačino.

Govoreći za časopis Pipl, glumačka legenda sumnja u to da je nakratko umro, uprkos tome što je medicinska sestra potvrdila da nije imao puls.

- Razmišljao sam o tome da sam iskusio smrt. Mada mislim da nisam umro, iako su svi mislili da jesam. Nisam video nikakvo belo svetlo ili bilo šta tako. Nema ničega tamo posle smrti - ispričao je za Njujork tajms.

Ipak, Pačino kaže da je celo iskustvo pokrenulo u njemu egzistencijalnu refleksiju i razmišljanje o životu i smrti.

- Kao što Hamlet kaže: 'Biti ili ne biti; Te zemlje neotkrivene iz čijih međa se nijedan putnik vratio nije.' Nikada o tome nisam razmišljao. Mada, znate nas glumce – zvuči dobro kada kažete da ste umrli jednom. Šta postoji kada više nema ničega - naveo je glumac.

Napominje, međutim, da mu bliski susret sa smrću nije promenio način na koji gleda na život.

(RTS)

BONUS VIDEO