Kada je pravo vreme za nanošenje KREME ZA OČI i šta ona treba da sadrži?

Kristina LJubisavljević

07. 10. 2024. 000000 18:00

Foto: Shutterstock

Koža oko očiju, koja se jednostavno naziva periorbitalna oblast ili područje oko očiju, veoma je osetljiva. Preciznije, koža oko očiju je jedno od najosetljivijih područja u poređenju sa ostatkom lica. Zbog toga joj je potrebna posebna pažnja. Takođe, prvi znakovi starenja se mogu lako uočiti baš u ovom predelu lica, pa je i to dodatni razlog da mu posvetimo posebnu pažnju.

Šta treba da sadrži idealna krema za područje oko očiju?

Potražite vitamin C ili niacinamid koji se široko koriste u proizvodima za negu kože. Većina krema za oči ima ove sastojke kako bi zaštitile oko od budućih oštećenja. Kofein i vitamin K su sastojci koji mogu pomoći u olakšavanju cirkulacije krvi i smanjenju otoka ili nadutosti, dok je hijaluronska kiselina važna za hidrataciju kože.

U koje vreme nanositi kremu za oči?

Da li treba da nanesete kremu za oči noću ili danju? Pre svega, doslednost je ključ. Koji god proizvod da koristite, potrebno je da ga koristite redovno i na odgovarajući način. Većina krema za oči je idealna za upotrebu dva puta dnevno. To znači da možete da je koristite i kao jutarnje, ali i večernje nege. Ipak, dermatolozi savetuju da je noć mnogo bolja za nanošenje kreme, tačnije u periodu pre odlaska na spavanje. Kada se vaše telo odmara, vaša koža ima automatsku tendenciju da se popravi i regeneriše.

BONUS VIDEO