Jesenja verzija ČIZKEJKA: Možete da ga napravite i sa kruškama
07. 10. 2024. 000000 19:30
Sastojci:
- 60 g mlevenih medenjaka
- 60 g šećera
- 4 do 6 kašika putera, rastopljenog
Za fil:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 240 g meda, podeljeno
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašičice sitno naseckanog svežeg đumbira
- 4 velika jajeta, sobne temperature, lagano umućena
- 230 g ( oko 3 komada) oljuštene i seckane srednje kruške
- 80 g suvog grožđa
- 1 kašika putera
- 240 g seckanih oraha
Recept za čizkejk sa kruškama i medom:
Za čizkejk sa krušama i medom prvo zagrejte rernu na 162°. Obmotajte aluminijumsku foliju oko i ispod kalupa za čizkejk. U činiji pomešajte mleveni keks i šećer, umešajte 4 kašike putera, dodajući još po potrebi. Smesu utisnite na dno kalupa i bočane stranice.
Umutite krem sir dok ne postane mek, postepeno dodajući 2/3 meda, limunov sok i sitno iseckani đubmbir. Dodajte jaja i mutite ih miskerom na maloj brzini, dok se ne sjedine. Umešajte polovinu seckanih krušaka i suvo grožđe. Sipajte preko kore. Stavite kalup za pečenje u veći pleh i sipajte oko 5 cm vrele vode u pleh. Pecite oko sat i po vremena. Izvadite iz rerne, i sa pleha napunjenog vodom.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO