Jesenja verzija ČIZKEJKA: Možete da ga napravite i sa kruškama

Kristina LJubisavljević

07. 10. 2024. 000000 19:30

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 60 g mlevenih medenjaka
  • 60 g šećera
  • 4 do 6 kašika putera, rastopljenog

Za fil:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 240 g meda, podeljeno
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašičice sitno naseckanog svežeg đumbira
  • 4 velika jajeta, sobne temperature, lagano umućena
  • 230 g ( oko 3 komada) oljuštene i seckane srednje kruške
  • 80 g suvog grožđa
  • 1 kašika putera
  • 240 g seckanih oraha

Recept za čizkejk sa kruškama i medom:

Za čizkejk sa krušama i medom prvo zagrejte rernu na 162°. Obmotajte aluminijumsku foliju oko i ispod kalupa za čizkejk. U činiji pomešajte mleveni keks i šećer, umešajte 4 kašike putera, dodajući još po potrebi. Smesu utisnite na dno kalupa i bočane stranice.

Umutite krem sir dok ne postane mek, postepeno dodajući 2/3 meda, limunov sok i sitno iseckani đubmbir. Dodajte jaja i mutite ih miskerom na maloj brzini, dok se ne sjedine. Umešajte polovinu seckanih krušaka i suvo grožđe. Sipajte preko kore. Stavite kalup za pečenje u veći pleh i sipajte oko 5 cm vrele vode u pleh. Pecite oko sat i po vremena. Izvadite iz rerne, i sa pleha napunjenog vodom.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO