Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

07. 10. 2024. 000000 13:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 200 g pirinča
  • 100 g šećera
  • 100 g suvog grožđa
  • može malo cimeta
  • 4 jaja

Priprema:

Skuvati pirinač na vodi, pa ga ocediti. Dodati malo ulja i izmešati. Po želji dodati malo cimeta. Umutiti belanca sa šećerom. U kuvani prohlađen i oceđen pirinač dodati žumanca i izjednačiti. 

Dodati suvo grožđe i promešati. U belanca dodavati po kašiku pirinča i polako mešati da se sve izmeša. Pleh premazati uljem, posuti brašnom i sipati pirinač.

Izravnati i peći na 200 stepeni C 45 minuta. Seći prohlađen.