UBILO JE ONO ČEGA SE NAJVIŠE PLAŠILA: Pomisao na tragičan kraj glumice Ene Begović ledi krv u žilama

Kristina Lalić-Spirković

06. 10. 2024. 000000 13:00

Foto: Printskrin/Youtube

15. avgusta 2000. godine Ena Begović izgubila je život u saobraćajnoj nesreći kod Brača. Imala je samo 40 godina.

Bila je glumica koju je volela cela bivša Jugoslavija, a više od svega bojala se vožnje automobilom i avionom. Kasnije su Enini prijatelji govorili da je to značilo da je predosećala svoju smrt.

Toliko se plašila vožnje da je tim povodom potražila i stručnu pomoć, a nakon nesreće u kojoj je jedan motociklista izgubio život, a njen prijatelj zadobio teške povrede,  fobija se dodatno pogoršala. Pomenutu nesreću izazvala je ona sama,i bila je osuđena na tri godine uslovne slobode.

U tom periodu podrška i oslonac joj je bio inženjer elektrotehnike Josip Radeljak. Postao je njena najveća i životna ljubav. Upravo on je kkobnog dana Eninog stradanja 2000. godine bio za volanom automobila u kojem će glumica izgubiti život.

Ena i Josip  su se zabavljali nekoliko godina, a kada je Ena ostala trudna, venčali su se. Dobili su ćerku Lanu. a Ena je u majčinstvu uživala samo mesec i po dana.

Tog zlokobnog 15. avgusta Ena je sa Josipom, njegovim sinom Leom, svojom majkom Terezom i malenom Lanom krenula u goste kod prijatelja. Niko nije slutio da je to bilo njeno zadnje putovanje.

U mestu Splitska,  Radeljak je  nakon što je zakačio kamen i razbio maglenku odlučio ocu da prepusti vožnju. Zaustavili su se na uzbrdici i obojica su izašla iz automobila koji je počeo nekontrolisano da klizi unazad, pa su iz automobila pokušale da izađu Ena i Tereza s Lanom. Auto se stropoštao u provaliju.

Tereza (65) zadobila je višestruke povrede, a malena Lana završila je u bolnici. Josip Radeljak i njegov sin Leo nisu bili povređeni. Eni nije bilo spasa. Povrede su bile preteške i ubrzo je preminula.

Čitava bivša Jugoslavija zanemela je kada je tužna vest o odlasku jedne od najvećih glumica sa ovih prostora zauvek otišla.

- Bila je predivna sestra, na trenutke i prebrižna poput majke. Imale smo sličan stav prema životu i umetnosti. Imala je X faktor i bila jedinstvena, istinska diva. Onako plavokosa delovala je romantično i nežno, ali posedovala je veliku unutrašnju snagu - rekla je svojevremeno njena sestra Mia.

 

BONUS VIDEO