"REŠILA SAM DA VIŠE NE EKSPERIMENTIŠEM": Katarina Živković o sceni, stilu i životu

Kristina Lalić-Spirković

04. 10. 2024. 000000 10:00

Foto: Printskrin/Instagram

- Meni je najvažnije da, kada se pogledam u ogledalo, sama sebi budem lepa i u trendu, pa ću samim tim i pred drugima ostaviti takav utisak. Kada sam ispunjena i zadovoljna sobom, tako delujem i na okolinu! - 

Istakla je da sama bira garderobu, ali i da ume dase posavetuje sa stručnjacima oko stajlinga kada izlazi na scenu: 

- Uglavnom volim sama da iskombinujem nešto u čemu se, pre svega, osećam komotno. Nastojim da budem autentična i uglavnom nosim haljine i kompletiće - istakla je Živkovićeva i dodala da kada stigne, prelista i neki modni časopis:

Pevačica smatra da su detalji ponekad bitniji od celokupne odevne kombinacije.

- Volim da sve bude na svom mestu, onako kako sam zamislila, i da prvenstveno ja budem zadovoljna! Detalji su mi veoma važni, ali ne stavljam uvek akcenat na njih. Sve zavisi od toga za koju se odevnu kombinaciju opredelim i šta tačno želim da istaknem. Uglavnom gledam da ne preteram. Privatno volim baš da preterujem - da sve na meni šljašti! E, za scenu je zato tu moja stilistkinja, da me upozori da ne izađem sa viškom nečega na sebi, bilo da je to nakit, šminka ili bilo šta drugo. Trudim se da vodim računa o svim detaljima, jer ako mi je garderoba upečatljiva, onda ne mogu da ističem toliko i nakit, uglavnom ističem jedno i ili drugo. Nisam od onih koji misle da je efektno samo ono što je skupo. Na sceni i te kako može da se istakne i neki krupan, a jeftiniji detalj, prosto se dobro slika i tu nema priče.

Mnogo vodi računa o svojoj kosi i ističe da ne želi više da menja boju kose: 

- Dugo sam tražila šta je to što hoću od svoje kose i mogu reći da sam se u ovoj boji konačno pronašla. To je nijansa koja meni najbolje pristaje i neću je menjati. Naravno da kosa mora adekvatno i da se neguje, imajući u vidu da se svakodnevno izlaže nekim štetnim tretmanima. Rešila sam da više ne eksperimentišem sa svojom kosom, sada ću pre da ekserimpentišem sa frizerima, pa ću da menjam njih umesto da menjam frizuru, na primer (smeh). Boju više ne diram, što se tiče kolora, to je to!

Katarina je veoma zauzeta, pa tako je morala da se prilagodi obavezama i da neke navike promeni, kao recimo sređivanje noktiju: 

- U poslednje vreme ne stižem često da odem do salona i da sredim nokte, pa se uglavnom zbog toga odlučujem na neke trajnije varijante. Iako mnogo volim dugačke nokte, oni su zahtevniji za održavanje i češće morate da odlazite na korekcije, pa sam se ipak odlučila za kraće. Stavila sam samo gel preko svojih noktiju, pa tako mogu mnogo duže da mi traju, a da i dalje izgledaju prirodno i lepo - kaže pevačica.

Posao kojim se bavi ispunjava Katarinu i srećna je što je u prilici da radi ono što voli, ali ta vrsta posla često ume da bude neprijatelj lepote.

- Pretpostavljam da je bitno kakav stil života vodite, ali akcenat stavljam na ono čime vas je priroda obdarila. Pre svega, trudim se, koliko mi to posao dozvoljava, da živim zdravo, mislim na kvalitet sna, ishrane i svega ostalog, jer kad vodiš zdrav život, onda će ti i kosa i nokti i koža biti kvalitetniji. Naravno, sve može da se poboljša, jer postoje mnogi kozmetički preparati, ali ipak, to prirodno stanje ništa ne može da vam nadomesti - zaključuje Katarina.

(Grand)