SATARAŠ SA PIRINČEM: Jelo koje morate probati (RECEPT/VIDEO)

Isidora Čolaković

03. 10. 2024. 000000 13:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže kombinacija slatke paprike, sočnog paradajza i mirisnog pirinča. Neodoljiv spoj ukusa. Ovaj posni specijalitet je idealan za brze ručkove ili večere, a sigurni smo da ćeš ga pripremati iznova i iznova.

Sataraš - satojci:

2 veće glavice
 crnog luka, 
6 paprika 
2 paradajza
 ulje 
1 kašika pirinca,
 malo suvog začina

Sataraš - priprema:

Ispržiti seckan luk, dodati secenu papriku, pa je dinstati sa lukom. Dodati opran pirinač i oljušten paradajz. Krčkati na veoma tihoj vatri da se pirinač obari.

 Dodati malo suvog začina i to je to... Kao prilog baren krompir ili pire krompir.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU